lördag 18 april 2009

Skolning av frösådden

Idag har det varit ganska kallt och blåsigt ute, inte alls ett sådant där härligt, varmt vårväder vi blivit bortskämda med den senaste tiden. Fastän glassättningen av växthuset hägrar, har jag tillbringat större delen av dagen inomhus (tvättkorgen svämmar över, kladdet på köksgolvet fastnar i strumporna och dammråttorna dansar i hörnen..., med andra ord var det dags för en liten insats).Mina frösådder skulle ha skolats för länge sedan. Oj, vad trångt det är i mjölkförpackningarna! Dags för en insats här också...
Många krukor och byttor blev det, trots att jag var hård och darwinistisk i skolningen. Endast de starka och kraftigväxande skotten fick överleva och hellre korta och tjocka, än långa och taniga. Alla nyskolade plantor kroknar dock ett tag, innan de kommit igen i den nya jorden.

Några plantor blå Salvia är ett måste. De isigt blåa blommorna blir fina blickpunkter i rabatten.

Ryggskotten har inhandlat en del frö gemensamt bl a persilja och melon. Nu har de också fått komma i jorden. Melon verkar jättesvårt - 28 graders groningstemperatur har jag svårt att fixa. Jag prövar ändå!

I pluggboxen har jag sått solrosfrön, en låg buskig och förgrenad sort, som jag tänkt plantera till en häck. Luktärter och krasse får ligga i blöt över natten, innan plantering i de "hål" i pluggboxen som återstår. Jag hoppas mycket på de gammalmodiga luktärterna!
//Catarina

1 kommentar:

Marathonmorsan sa...

Att du orkar......
/Syrran