lördag 18 oktober 2008

Rödbetssherry


Vår chef Katarina är en hejare i köket både vad gäller matlagning och dryck. Här kommer ett recept på Katarinas rödbetssherry, som sägs vara helt oemotståndlig och perfekt att använda till att smaksätta såser och grytor med! Receptet har ålderdomliga anor och är hämtat från Katarinas mamma Gunillas gamla receptsamling.


10 stora rödbetor skalas och delas. Sedan kokar man betorna i 4 liter vatten tills de är urlakade. Under proceduren späder man med vatten(det ska vara 4 liter hela tiden). Därefter silas den varma blandningen. Tillsätt ett paket russin och 2 kilo socker. 1/2 paket jäst bredes på två skivor fullkornsbröd och läggs i blandningen med jästen nedåt. Låt stå i rumstemperatur i fyra veckor. Sila sedan blandningen och häll upp den på flaskor. Vänta minst två år innan du smakar!


Den som väntar på något gott.......

//A & C

1 kommentar:

Anonym sa...

Heter den Katarinas mamma också Gunilla??? Allas mammor verkar heta det!
Kram
Syrran