fredag 10 april 2009

Odlingslådor

Ett av tre tänkta projekt i år, fixade jag i helgen. Med hjälp av lite spillvirke plus två nyinköpta plankor, snickrade jag med lite assistans av F, ihop fyra nya odlingslådor. De är kvadratsika med måtten 60x60. Sedan hittade jag gamla färgburkar sedan ommålningen av huset, som jag målade med. En blågrå ton räckte till tre lådor, den fjärde lådan fick bli lite ljusare grå. I återvinningens tid känns det bra att kunna använda sådant man redan har!

Lådorna står nu på vårt "berg i dagen". Det är en solig plats, som förövrigt hade passat väl till en växthusplacering, om det nu inte hade varit för den vackra bergshällen. För någon dag sedan fyllde jag lådorna med kodynga och planteringsjord. När jorden blivit tillräckligt varm ska jag så bl a sallat, mangold och persilja.
//Catarina

3 kommentarer:

Bitte sa...

Bra jobbat! Det verkar som ni snart har sommar på Ekerö. Här har vi fortfarande ett par meter med snö så planteringarna lär dröja.

Hälsa alla så gott. Glad Påsk!

/Bitte

Marathonmorsan sa...

Oj, vad ni fixar i trädgården! Nu är det vår, och som alltid vill jag ha pool hemma hos mig.(Har faktiskt blivit erbjuden hjälp med grävningen!....)Vårt stora fix just nu är landet, och det blir kanon!
/Kram Syrran

Jenny sa...

Vad fint allt blir! Nu vill jag också fixa i trädgården! Jag och J var på plantagen igår och vi siktar på att fixa vår balkong nu.