fredag 20 november 2009

Skogens gåvor i stenbrottsmiljö

Ikväll är det dags för Ryggskottsträff igen. Denna gång blir det work-shop i A:s garage, tema kransbindning (dörrkransar inför advent). Till det behövs materiel och mycket kan man hitta i skogen. Vi började därför dagen med en promenad i skogen vid stenbrottet i Stenhamra.

På vägen passerar man Stenhuggarebyn med sekelskiftshus i rött. Lugnt och fridfullt idag, men här var det full huggning i slutet av 1800-talet.

Vi gick rustade med sekatörer och kassar, en vända i skogen runt stenbrottet. Utsikten njöt vi också av förstås. På den högsta punkten kan man se ända in till stan!

Där stenen fraktades på räls från stenbrottet ner till Mälarens vatten, finns idag ett promenadstråk. Det är visst fler än vi som längtar till jul - stilfullt retroklotter!

I bagageluckan samsas granris, tallris och enris från trädgården med ljung, blåbärsris, lingonris, rönnbär, nypon och kottar från skogen. Vi hoppas att det räcker till kvällens aktivitet! Sedan for vi till A:s garage (observera att tre av Ryggskottens fyra medlemmar har begynnelsebokstaven A!)och dumpade skogens gåvor direkt. Nu längtar vi till i eftermiddag!!
//Anna & Catarina

1 kommentar:

Marathonmorsan sa...

Va ni är duktiga!
Själv har jag min gamla fejkkrans på dörren, so jag iof tycker är ganska fin.
Men så gillar jag ju plastblommor också.........(eller äpplen som denna krans är gjord av)