söndag 22 november 2009

Adventskransar

I fredags kväll var det full aktivitet hemma i A:s garage. Där samlades trädgårdsföreningen Ryggskottens fyra medlemmar(A, A, A och C) till work-shop i adventskransar.

Med värmande glögg i strupen bullades det upp med diverse attiraljer på garagebordet. Anna hade förstås varit duktig och sparat sina halmstommar från förra året, medan vi andra knåpade ihop nya utav tidningspapper. Stämningen var på topp, både koncentration och skönsång!

A satsade på en lite mer finlemmad krans och sedan ett hjärta av murgröna.

A har redan visat sitt alster i förra inlägget, men här är kransen under tillverkning! I en rasande fart tillverkades sedan ytterligare en krans, en till bordet där hemma samt några bling-bling hjärtan av silvriga och guldiga pärlor.

A samlade ihop sina tre äpplen i nederkant och förhöjde flärden med skimrande röda band. Därefter blev det ett hjärta av murgröna.

C satsade mer på bondromantiken med rödvitrutigt band och äpplen runt om. Väl uppsatt på ytterdörren där hemma har en del äpplen fallit av, det är betydligt svårare att få dem att fästa i en pappstomme jämfört med en i halm. Till nästa år ska vi kanske satsa på inköp av stommar också? Några hjärtan med pärlor och blad hann C också med innan vi dinerade gott i A:s mysiga kök.
Kvällen avslutades med tillverkning av badbomber (NO-lärare A hade fixat förstås!). Trots lite sinande ingredienser fick alla tillslut ihop varsin boll. Kanske någon lycklig får ett badbombspaket till jul?
Summa kardimumma: en kväll fylld av gamla låtar, kreativitet, glada skratt, värmande glögg och ett och annat barrstick i fingret. Vi bestämde enhetligt att införa denna aktivitet som standard i vår årsklocka!
//Catarina

1 kommentar:

Elin sa...

Åh så mysigt ni har!
Jag vill också har pysselkväll och vara sådär megakreativ som ni är..
Jag får väl ta med hela barnskaran ut och samla saker imorgon, det kommer bli synnerligen rofyllt (not) och se ut lite som familjen von Trapp. Ha ha.
Tack för inspirationen alla Ryggskott!
/ Elin (en av alla A´s syster)