onsdag 4 augusti 2010

Sommarsalongen på Ulriksdal

Idag trotsade vi regnet och styrde kosan mot Ulriksdal där Sommarsalongen just nu går av stapeln. Vi började besöket med en tur till Slottsträdgårdens trevliga servering där en stor vegetarisk lunchbuffé stod uppdukad. Regnet smattrade mot växthusets rutor medan vi åt.
Tyvärr fortsatte regnet att smattra även mot regnjackornas huvor när vi gick ut i parken men vi trotsade vädret och tog en promenad bland alla de uppbyggda idéträdgårdarna.
Många fina saker fick vi se. Flera trädgårdar var så fina att vi kunde tänka oss att flytta hela rasket hem. Inte minst den med det vackra huset med takterrass här ovan!
Vatten i olika former var ett ständigt återkommande tema. Vattenfall, vatten som rann längs en glasruta, stilla vatten i olika typer av behållare och och ljudet av porlande vatten från en brunn. Vackert och vilsamt!
Fulla av inspiration tog vi en shoppingtur i handelsträdgården. Catarina fick med sig två rosor hem medan Anna fastnade för två olika sorters dagliljor.
När vi satt i bilen på väg hem slutade regnet att falla och när vi körde över bron till Ekerö sken solen igen.
/Anna & Catarina


1 kommentar:

Gabriella sa...

Nu har jag läst ikapp lite här på bloggen, och jag måste säga att stolarna vill jag nog ha tillbaka!.. Va snygga de blev!!Vilken tur att du tog dem - mormor sitter nog i himmelen och är mer än nöjd med resultatet!
Skara sommarland passar nog dina grabbar som handsken! Alla tre är stora blötdjur och det behöver ju inte bli helt fel när man blir tvungen att överge den ursprungliga planen (seglingen).
Vi har ialla fall haft en riktigt skön vecka i Italien - imorgon börjar allvaret igen, kl 07:00 ska jag vara på jobbet!
Kram
Syrran