lördag 17 mars 2012

Köket efter

Så här ser vårt kök ut idag. Ljust och fräscht, skulle man kanske kunna drista sig till att säga. Vi känner oss väldigt nöjda med helhetsintrycket och känslan, för det är svårt att ta beslut i alla val som måste göras vid en köksrenovering. Man kan ju bara visionera hur materiel, design, färg, struktur, möblering osv ter sig i verkligheten.

Vi valde en öppen lösning för allt vardagsporslin, som används nästan dagligen. Vi ville skapa en öppnare känsla i köket och tar man bort överskåp, får man det på köpet. Jag gillar industristil med lantlig vintage-touche och då är öppna hyllor ett sätt att jobba med stilen.

Spisen är kökets smycke och äntligen har vi blivit av med det åbäkiga hörnet. Det har varit en lång historia att få ugnen att fungera korrekt, men det löste sig tillslut efter några reparationer, då den första elektrikern hade kopplat fel. Att laga mat med induktion är verkligen toppen. Vad snabbt allting går! F har också ordnat med diverse upphängningsanordningar, för att få köket arbetsvänligt och ombonat.

På kyl- och frysväggen har vi maximerat med skåp och självklart utnyttjar vi utrymmet ända upp till taket. Mikron är förstås inbyggd och det frigör härlig bänkyta. Vi är också väldigt nöjda med bänkskivan, som har lite känsla av betong.

Matgruppen står på samma plats som förut. Soffan är ommålad, men stolar och bord är de samma. Vi har långtgående planer på att införskaffa ett nytt matbord, men än så länge har vi inte funnit det vi vill ha. Det ljusa golvet bidrar till den luftigare känslan.

Över soffan hänger nu en tavelgrupp, för att rama in matplatsen. I mitten hänger min absoluta favorittavla, den med hästen, målad av Gisela Linder. Hennes tavlor är magiska på något sätt, tycker jag. Ljuset, färgerna och de smått naiva motiven, för tankarna till sagans värld.

Sammantaget kan både F och jag säga att köket blev precis så, som vi hade visioner om innan, trots att vi båda har kompromissat en del på våra olika krav.

Vi har en tanke om att göra en lite bredare blombänk till pelargonerna i burspråket och kanske en egensnickrad hylla till kokböcker, men annars kan vi säga att det är färdigt. Väldigt nöjda är vi minsann. Absolut. I allra högsta grad.

/Catarina

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt kök!
Vad är det för bänkskiva? Var har du köpt den?