lördag 17 mars 2012

Köket före

Så här såg vårt kök ut före renoveringen. Vi flyttade in i vårt hus för 16 år sedan. Då var köket modernt, men jag har aldrig riktigt gillat stilen t ex tycker jag inte om träslaget bok.

Att inte ha skåp ända upp till tak, är inte heller så praktiskt. Vi hade dessutom någon slags list ovan skåpen, som inte gick att göra ren. Spisen stod i hörnet och för att nå hyllan bakom var man tvungen att häva sig in bland kokande grytor. På den lilla bänkytan stod en stor mikro och tog plats. På denna bild är kyl och frys våra nuvarande, då de gamla gick sönder förra hösten och vi var tvungna att byta ut dem redan då.

F har stundtals hävdat att detta är en lyxrenovering. Ja, så till vida att vårt gamla kök var brukligt, det gick ju att arbeta och laga mat där. Men estetiskt och fräscht nja.... nog var det slitet alltid. Tittade man lite närmare såg man tydligt slitaget av 16 års matlagning. Jag tror också att småbarnstiden nötte rejält. L kan ju fortfarande vara lite kladdig, men oftast går det ju att torka av.

Bakom matplatsen satt hyllor och skåp på väggen. Satt man i soffan fanns det stor risk för en smäll i huvudet. Möblerna har dock fått följa med till det nyrenoverade köket, om än något uppfräschade.
/Catarina

Inga kommentarer: