torsdag 15 juli 2010

Loppis i Hej

En dag for vi en tur till loppisen i Hej. SVT:s Antikdeckarna gjorde ett reportage därifrån för ett tag sedan och i en inredningstidning som är ute nu, tipsades det just om denna loppis. Byn finns inte utsatt på någon karta, inte ens på de mer detaljerade över området, så det är verkligen inte lätt att hitta dit om man inte har kontakter, F:s morbror H-O till exempel, som kan ringa någon som vet. Med tanke på avståndet kan man inte bara åka dit och chansa på att det är öppet.

Vi åkte vägen norrut från Jörn genom glesbefolkat skogs- och myrlandskap. Efter en evighet passerade vi byarna Snipp och Snapp innan vi svängde av vid kallhålet Myrheden(stället som består av ett par hus och en järnvägsövergång brukar ha köldrekordet i Sverige under vinterhalvåret, -40 grader är då ingen ovanlighet!), därefter åkte vi ytterligare dryga milen på grusväg rakt in i skogen. Plötsligt såg vi några bilar parkerade på en äng och äntligen hade vi kommit fram till loppisen i Hej.

Själva loppisen var välordnad och i bodarna fanns allt från möbler till porslin, lampor och gamla böcker. Jag spanade in en fin trälåda med gammalt coca-cola tryck på, men den var tyvärr inte till salu. Samma sak gällde en fin plåtskylt som jag ville ha. Allt har väl ett pris? Nej, damen var säker på sin sak, just dessa två saker ville hon inte sälja. Vi köpte hamburgare istället och mumsade på dessa i den soliga serveringen. En emaljerad bytta, för ynka 40 kr, fick däremot följa med hem.
Ett trevligt loppisbesök blev det iallafall i Hej. Hej då!
//Catarina

Inga kommentarer: