tisdag 7 juli 2009

Dag 4 – Hailes Abbey, Snowshill Lavender, Hidcote Manor, Kiftsgate Court och Shakespeare´s Stratford upon Avon

Vi började dagen med att åka på bilsightseeing i duggregnet. Först till medeltida Winchcombe för att få en glimt av Sudeley Castle, men det var stängt. På serpentinvägar åkte vi upp till Belas knap, en blickpunkt ner över landskapet.

Lagom till öppningstid kom vi till Hailes Abbey, en klosterruin från 1200-talet. Vi blev sakrala en stund och guidades av audiospelarens högtidliga röst. Paraplyet kom till användning (enda gången!).

Sedan for vi på B-vägar till Snowshill, som visade sig vara en underbar lite by i en blandning av Beatrix Potter och Tolkien – anda. Vi väntade bara på att en hobbit skulle kika fram bakom närmsta hörn! Snowshill Manor var tyvärr stängt, men vi fick en ljuvlig upplevelse på Snowshill Lavender, där 250 000 lavendelplantor blommade på fälten. Plötsligt var vi i Provence! Vi vandrade runt bland de meterhöga lavendelhäckarna och insöp doften.

Nästa stopp blev närliggande Hidcote Manor, som verkligen svarade upp mot alla förväntningar vi hade. Olika trädgårdsrum avgränsade med höga häckar, formklippt, fluffigt, färgkoordinerat, rosenträdgård, wilderness och köksland. Nu tappade vi andan igen!

På andra sidan vägen låg Kiftsgate Court, en öppen privatträdgård. Vi köpte biljetter av husets fru, eller snarare palatsets fru! En fantastisk fin trädgård, olika rum, stora höjdskillnader och allt ifrån utkik genom häck till strikt modern gräsmatta med avskalad damm/ bassäng till prunkande gammeldags rosenträdgård.

Vi avslutade dagen i Stratford- upon-Avon med ett besök i Shakespeare's hus.

Det blev en ljud- och bild upplevelse om hans stordåd i pampig presentation och sedan köade vi genom hans hus i raden av myllrande japaner. Innan affärerna stängde hann vi med en kort shoppingtur, vi avnjöt middag vid floden och sedan slumrade vi på ett prisvärt Bed & Breakfast.

//Catarina & Anna

Inga kommentarer: