onsdag 8 juli 2009

Dag 5 – Anne Hathaway's Cottage, Mary Arden's house, Coughton Court och Hougton Mill

Efter frukost tillsammans med ett äldre snacksaligt brittiskt par, for vi till Anne Hathaway's Cottage (Shakespeares fru).Vi möttes av en underbar Cottage garden full av blommor och grönsaker bla. en gång av doftande luktärter. Huset, ett i gammaldags stil med halmtak, smälte väl in bland all växtlighet.

Shakespeare´s mamma Mary Arden's hus låg i närheten och vi gjorde ett besök. Vi fick lite ”Skansen-känsla” och tittade på tidstypisk djurhållning, hus och rovfågelsuppvisning. Nu har minsann vråken Beckie landat på vår arm och snaskat inälvsmat!

En liten tur med bilen igen och vi landade i Coughton Court, ett mäktigt palats med exklusiv, pampig inredning och en prisbelönt trädgård. Murträdgården var hänförande i sin blomsterprakt och där fanns även en välskött köksträdgård och ljuvliga perennrabatter i varma respektive kalla toner. Under vår promenad runt trädgården var hettan var tryckande!

Efter en lång tur österut kom vi fram till Hougton Mill, en gammal kvarn i pittoreska Hougton. Vi tog en glass i värmen och försökte få rum på urgulliga B & B:et i närheten, med det var fullt. Vi körde vidare, med det var glest mellan gästhusen. Tillslut stannade vi på halvsunkiga Riverside hotel, där vi fick ett rum med himmelsäng i rummet ovanför baren. En öl vid floden svalkade på kvällen!

//Catarina & Anna

Inga kommentarer: