tisdag 30 december 2008

Mellandagsrea

En sväng till söder på mellandagsrea blev det idag. Vi gjorde butiker som Tiogruppen, KUS-design, Ordning och reda och Rabalder mm. På ett mysigt musikhak på en tvärgata till Götgatsbacken blev det både matbit och fika. Stockholm by night. Bilden ljuger en del; i verkligheten var det snålblåst och svinkallt, men
vyn bjöd på en mycket mer hänförande utsikt med lampornas prickar mot vinterkvällens blårosa sken. Tvärgatan på söder med mat- och fikahaket.

Vi promenerade via slussen, genom gamla stan och via Drottninggatan upp till Hötorget. På Drottninggatan fick vi nästan panik - massor med folk, huga! Vid Hötorget gick vi ned i saluhallen och spankulerade omkring bland alla delikatesser. Anna fick relativt snabbt tag i sina musslor. Innan tuben återvände västerut igen, gjorde Anna värsta kapet - för en femtiolapp fick en gigantisk blombukett med krysantemum, liljor och silvrigt ris följa med hem (från sistaminutenköp på Hötorget förstås!)

Nu ser vi fram emot nyår imorgon!

Anna och Catarina

1 kommentar:

Marathonmorsan sa...

Ja, visst kan det vara mysigt inne i stan! Jag tror flyttlasset drar till Söder när barnen flyttat. Tänk så lyxigt att ha mysiga krogar och affärer runt hörnet!
Gott Nytt År!
Kram
Syrran G