tisdag 5 juni 2012

Tillbakablick


Så trodde man att sommaren hade kommit! Varmt som tusan ute och härligt ljus inne. Att njuta av årstiden är dock något man inte hinner med. Galet mycket på jobbet (känns som om det är en repris...). Maj månad, som vanligt med alla möjliga avslutningar och sammankomster och till det hundratals timmar med bedömningar och skriftliga kommentarer i otalet omdömen. Vad hände med vårt huvuduppdrag, det som handlar om undervisning?


Snart var dock sommaren som bortblåst och ja, då kändes det bättre att jobba över. Kallaste starten i juni på många år och ett evigt strilande och störtande regn. En snabb vända på stan trodde jag skulle muntra upp, men filmen Wuthering Heights lättade inte direkt upp stämningen. Nog för att jag är en inbiten nörd i genren, men hur deppigt kan det bli?
En god olivolja är dock aldrig fel, speciellt inte en i en vacker plåtburk med en koltrast på.


På nätterna smyger rådjuren omkring och mumsar diverse godsaker i trädgården. Kärleksörten är baräten och det är nog bara att gräva upp den, för vem vill odla saker som bara blir förstörda? Dessutom har kylan tagit kål på gurkplantorna i växthuset och i landet slokar sockerärtorna efter dagar av skyfall och blåst. Hallå! Sommaren, vart tog du vägen?


Ute hänger tvätten kvar och nej, den har inte torkat idag heller....

Ett regnigt dygn på cykel, vandring och övernattning i tält kan dock få en att inse att man ska vara tacksam över det man har. Tänk vad skönt att få duscha varmt, njuta av en god natts sömn i en mjuk och skön säng och inte behöva vara blöt och frysa vid frukosten. Nej, nu kan det bara bli bättre. Solen, sommarlovet och semestern - snart, snart...håll ut!

/Catarina

Inga kommentarer: