I vanliga fall njuter vi mest av körsbärsträdet på våren, då den vita fägringens tid lamslår. I år har de tusentals, vita blommorna också förvandlats till mörkröda bär. Vilket körsbärsår! Det räcker alla gånger till schysst fågelmat och en och en annan paj eller marmeladburk. Idag har L och jag har klättrat i trädet och balanserat på stege. Vi fick ihop ungefär ett kilo bär och det syns knappt att vi har plockat. Bären som svajar högre upp i trädet, sparar vi gladeligen till alla koltrastar!
Att rensa körsbär är en sysselsättning i sig. Skvätt och stänk! Var rädd om ditt förkläde och de vita fogarna i kökskaklet. Efter bestyret kokade vi en liten sats med körsbärs- och vaniljmarmelad. Som vanligt blir det lite si och så med konsistensen, men smaken - den blev god! Jag tror att den passar utmärkt på nybakad scones till kvällste.
/Catarina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar