söndag 5 september 2010

Work-shop inläggningar

Efter arbetsträffen var det work-shop: inläggningar! Innan vi började gjorde vi egna Mojitos, vilka satte fart på kreativiteten!
Som Anna uttryckte det: här saftas och syltas det så det står härliga till!! Vi höll på precis hela kvällen, klockan var närmare midnatt då vi gav upp och kökets storstädning fick vänta till söndagsmorgonen. Många glada skratt blev det och inte mindre än åtta olika sorters inläggningar och bak av diverse slag.

Vi gjorde rabarbersaft, vitlöksolja, chiliolja, rödbetssherry(är under bearbetning först i 2-4 veckor och sedan ska den stå i minst två år innan den kan användas!), hasselnötsskorpor,
äppellikör (också under bearbetning, blir klar vid jul ungefär), chutney och vindruvsgélé.
Vi använde förstås många råvaror från våra egna trädgårdar, men var också tvungna att köpa in en del.

Vad kul det är att göra saker tillsammans!! Kvällens fnittrigaste flabb kom då den jästbredda fullkornsmackan skulle ned i rödbetskoket och kvällens absolut mest använda ingrediens blev socker(vi gjorde slut på ca 8kg plus två och en halv paket råsocker!!).
Nu ser vi fram emot nästa work-shop. Gissa vad vi ska göra då?
//Catarina

1 kommentar:

Marathonmorsan sa...

oj,va ni har jobbat!
Kram