tisdag 6 april 2010

Apotekarns trädgård i Simrishamn

På torget i Simrishamn kom en man bärande på ett vackert olivträd. Han satte sig på en bänk i vårsolen. Nyfiket gick jag fram till honom och frågade var han hittat ett så praktfullt träd.
- Medelhavet finns på gatan där uppe, sa han och pekade. Kom tillbaka när du också köpt ett, så bildar vi en olivlund, tillade han med ett skratt.



På en innergård en bit bort hittade vi mycket riktigt en fantastisk oas. Massor av fina kryddörter, agave och olivträd trängdes med mandel- och nektarinträd i blom. Åh, så fint det var!

Inne i butiken fanns det en mängd citrusträd i varierande storlek, vacker keramik och snygga trädgårdsbord. När vi gått runt en lång stund trillade plötsligt polletten ner, vi var ju i Apotekarns berömda trädgård!

När vi gick ut genom ännu en dörr hittade vi den, mindre än vad vi trodde att den skulle vara men mycket vacker till och med så här tidigt på säsongen!

Hit återvänder vi gärna för att se trädgården i sommarprakt!

/Anna

PS. Givetvis kunde jag inte hålla mig från att göra ett par inköp. De väntar nu på omplantering och på att våren ska komma på allvar så att de kan flytta ut på altanen...

Inga kommentarer: