söndag 17 augusti 2008

Uppfräschning av badrum

Vårt lilla badrum på entréplanet har länge varit ett rum vi snabbt stängt dörren till. Ni kan tänka er synen genom att föreställa er ett rum med sliten våtrumstapet (med tussilago och blåklockor), en våtrumsmatta i beige med spräckligt mönster, en toastol som hela tiden stod och rann, ett handfat med fula rördragningar under och ett skötbord i flagad fanér. Med andra ord inte sådär jättesnyggt. Tyvärr har jag inga "före-bilder" att visa upp, men ni kan säkert föreställa er.
I påskas stod vi inte ut längre utan rev ut hela rummet i förvissning om att vi kunde renovera
under ett par veckors tid, men som vanligt drar allt ut på tiden........Att renovera ett våtrum kräver många moment och vi har bl a skruvat upp renoveringsgips, målat våtskikt, spacklat och slipat, limmat panel som grundmålats en gång och sedan målats tre gånger med högblank färg, kaklat och fogat, bytt toastol och handfat, dragit om rör, tätat med silikon, monterat skåp, fixat ny spegel och lampa mm.

I helgen har vi försökt avsluta projektet med att fixa de sista sakerna. Äntligen kan vi använda vårt badrum igen och vi känner oss väldigt nöjda med det nya utseendet. Nu är det i stort sett klart, det saknas bara ett medicinskåp. Vi vill ha ett i gammeldags stil, kanske i plåt, men har inte hittat det vi söker ännu. Är det någon som vet var man kan hitta ett??
/Catarina


Inga kommentarer: