fredag 15 augusti 2008

Juntras grönt


Vi bor en odlingskommun men trots det är det ganska ont om ställen där man kan köpa produkter direkt från producenten. På väg till jobbet har vi den senaste tiden sett skyltar om att en ny liten gårdsbutik har öppnat och idag på lunchen passade vi på att åka dit för att spana.
Väl framme möttes vi av en otroligt charmig och välordnad trädgård. Rabatter med både blommor och grönsaker kantade av låga buxbomshäckar, en pergola i slingrande grönska och ett litet växthus. Själva grönsaksförsäljningen var inhyst i en trevlig bod och därinne fanns prydliga högar av sensommarens primörer. Anna köpte lök, gurka och rödbetor och Catarina inhandlade gurka och en knippe färgglada morötter. Den fantastiska blomman i hörnet är en Dipladenia (Bägarranka). En varsin sådan fick också hänga med hem. En sak är säker: till Juntras grönt lär vi återkomma!!

/Anna och Catarina

1 kommentar:

Juntras Grönt sa...

Genom Juntras Grönt så är jag nyfiken på vilket år det var som ni var förbi första gången? Genom bilderna att läsa så var det några år sedan.

Ni vet att ni nu kan hitta oss på facebook (sök på juntras grönt). Våran hemsida www.juntrasgront.se kan man också gå in på men vill man veta lite mera ingående om vad som händer i våran verksamhet så rekomenderar vi våran facebooksida =)