fredag 3 februari 2012

Veckoslut igen

Nu har kylan bitit sig fast. Små, frysta flingor dalar och långkalsoner är ett måste. Termometern visar tvåsiffrigt på minussidan. Nu gäller det att hämta in ved, för att kunna njuta av en värmande brasa.
Köksrenoveringen står lite still. Några felleveranser: en täcksida i grått, en saknad lucka, en täcklist mot tak och en för lång bänkskiva. Snickaren är en pärla, fixar och försöker lösa, men mot uteblivet materiel finns inte så mycket att göra. Utom att vänta, förstås.
Bänkskivan, som vi lurat lite på; "Är den för sandig i nyansen?", visar sig vara alldeles perfekt. Betong-substitut i allra högsta grad, speciellt strukturen. Vilken tur att vi litade på tipset från köksplaneraren! Nästa vecka på onsdag, kommer kakelsättaren. Vi har plockat fram tre plattor och provat lite. Det lutar åt ljusgrå fog.
Det provisoriska köket är just bara provisoriskt. Mycket slaskmat har det blivit och det var länge sedan jag hade en sån längtan efter att städa. Vardagsrummet är ganska kaosartat. Frukostkaffe i termos piggar upp i röran.
Ett paket ligger och väntar, tillsammans med ett större i bagageluckan. I morgon ska vi iväg och fira familjen W:s bästa L. Då hoppas jag att brorsan dyker upp. Jag har massor av frågor att ställa. Han och S har nämligen precis köpt en lägenhet på Gärdet och hämtat hem en liten hund.
/Catarina

2 kommentarer:

Anonym sa...

Himla fint kök och bänkskiva! Vart kommer dessa ifrån? Du skriver betong substitut, är nyfiken! Ska själv renovera kök framöver!

Tack på förhand!

/Anna

Trädgårdstomtarna sa...

Hej Anna!
Tack för berömmet!! Vi känner oss också väldigt nöjda med vårt kök. Köket kommer från Sentens, Elektrolux Home. Bänkskivan är i laminat och heter Varm morän. Vår är 40 mm tjock.
Lycka till med köket! Det är många beslut som ska tas, men roliga bryderier, eller hur?!
hälsar
Catarina