söndag 6 juni 2010

Ryggskottsträff hos Anna

Igår var det dags för ytterligare en arbetsträff med Ryggskotten. I vår årsklocka ligger två arbetsträffar på våren och två på hösten. Igår var det Annas tur att få hjälp med diverse sysslor i trädgården. Ett plank mot grannen målades med sk. Roslagsmahogny, en färg baserad på terpentin, tjära och linoljefärg. Lukten fick oss att få känslan av semestertider i skärgården.
I planteringarna på baksidan fick den invaderade gräsmattesvålen sig en omgång med kantspaden. Att kantskära gör oerhört mycket för helhetsintrycket i trädgården! Att rabatterna är lite yviga, med ett och annat ogräs gör inte så mycket, bara man kantskär. Då infinner sig den prydliga känslan direkt!

Dagens work-shop var en favorit i repris; betonggjutning. Det blev klot, vaser, krukor, adventsljusstake och rabarberfat. Annas innergård får vara belamrad med diverse alster några dagar framöver, innan allt har härdat.
Akelejatiden är här! Anna har massor med vackra varianter, som gärna självsår sig friskt. Skönheten längst ner till höger är en Nora Barlow.
Nu tar trädgårdsföreningen Ryggskotten sommarlov till augusti, då vi ser fram emot en planerad gemensam inspirationshelg på hemlig ort!
//Anna och Catarina

2 kommentarer:

Anneli K sa...

Men vilken fin akleja den dubbelbladiga längst ner. Jag har tre sorter i min rabatt skulle gärna vilja ha en fjärde. Kan man få tigga några frön tro ????
//Anneli

Trädgårdstomtarna sa...

Självklart kan du få några frön! Jag tar med till jobbet när de är torra och klara!
/Anna