onsdag 3 september 2008

Upprensning

Vår tomt var från början en enda stor sluttning. De första åren ägnade vi åt att försöka fylla ut, bygga mur och skapa någon slags planare yta att vara. Intresset för trädgård hade inte direkt vaknat och det förklarar kanske valet av mur; en i giftig slipers, något jag aldrig skulle ha valt idag. Kvarstår gör dock en bra bit slänt utanför muren och planket ner mot gatan. Med jämna mellanrum röjer vi upp där också trots att vi egentligen inte ser slänten inifrån vårt hus.
Vår trädgårdskompost ligger i hörnet på det snårigaste stället i slänten och i helgen gjorde vi en ordentlig uppröjning där bl a sågade vi ner ett gigantiskt rosensnår bestående av långa taggiga rankor utan blomning som vällde ut i trappan och ut över gatan. Växter som "blivit över" eller "helt tagit över" inifrån trädgården har vi allt eftersom planterat i slänten t ex silverarv och praktlysing. Över planket väller clematis "Summer snow" och vildvin i en skön blandning.
/Catarina

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker planket med den klättrande växten ser jättefin ut!
Du ska inte vara så kritisk mot din engelska; du är jätteduktig, jag vet inte var du fått ditt dåliga "engelskasjälvförtroende" från!
Efter kursen kommer du dessutom vara fena på krångliga engelska ord!
Är ni hemma i helgen eller är ni på älgjakt?

Kram
Syrran