måndag 4 oktober 2010

Nordiska muséet

I några månader har Nordiska muséet haft en utställning: Modets makt, 300 år av kläder. Anna och jag har pratat om att vi måste se den. I onsdags blev det äntligen dags.

Modeutställningen var mindre än förväntat, men intressant. Audiospelarens röst var informativ, dock något entonig, men vi lärde oss en del. Man kan väl säga att från 1700-talet och fram till i början av 1900-talet skedde endast små förändringar på modehimlen. På 19oo-talet däremot, hände det grejer! Från påbylsat till betydligt mer avklätt kan man säga.

Nordiska muséet bjuder dock på många små utställningar. En vi gillade var svenska hem. Där fanns många möbelklassiker och fina exempel på snyggt hantverk och design. 70-talet lär vara på väg in igen, men vi är tveksamma. Det speglar ju vår uppväxttid och mycket murrigt känner vi igen alltför väl. Vem minns inte den bajsbruna inredningen på toaletten eller den beiga manchestersoffan i gillestugan? Arts and Craft däremot eller Josef Franks fantastiska mönster gillar vi starkt!
//Catarina

Inga kommentarer: