söndag 31 oktober 2010

Helgpyssel

I helgen har vi varit hemma, barnen har åkt på en del aktiviteter, men annars är det första helgen sen i somras som vi verkligen haft det lugnt. Väldigt skönt! Vad gör man då när man äntligen har chans att komma i kapp lite på hemmaplan? Jo, startar ett nytt projekt förstås!

D har pysslat. I trappan får man se upp! Där svävar både spöke och fladdermus.

Jag har röjt och rensat på övervåningen. Fem kassar med gamla räkningspapper är nu ett minne blott. Jag läste i Nina Strandbergs bok Röj och rensa att man faktiskt inte behöver arkivera allt i 10 år. Räkningar man betalar via banken (dvs nästan allt) finns ju lagrat digitalt, om man nu skulle behöva kika på något gammalt. Tre bokhyllor tömdes också och dammråttorna fick en match med trasan.
I vårt allrum har vi haft en arbetsplats som vi aldrig sitter vid. L fick flytta in den gamla datorn till sig eftersom det är han som oftast spelar lek och lär spelen. D fick skrivbordet och blev äntligen av med sitt ynkliga, lilla. Han lär väl få en egen dator också snart.
I allrummet monterade vi ner väggfasta hyllor och det innebär förstås spackling, slipning och ommålning. En till omgång med spackel får det bli i veckan, innan färgen kan komma upp. Vi har som sagt mest fokuserat på utrensning och städning! Sedan har vi planer på att kränga av vår soffa och köpa en liten hörnsoffa istället. Tanken är att L och D ska få ett mysigt rum för Tv och umgänge.
//Catarina

1 kommentar:

Marathonmorsan sa...

Skönt att rensa! Själva håller vi på med en walk in closet i förrådet där nere. Planen är att den är klar i helgen.
Kram