fredag 30 september 2011

Boktårta

I somras hade killarna en läsutmaning. L skulle läsa en bok av varianten Klass 1B och D skulle läsa 5 böcker. Om de klarade utmaningen, skulle vi tillsammans baka en boktårta. I början av sommaren gick det ganska trögt för D, men vi kämpade på och läste lite varje dag. Sedan gick det lättare.

Följande böcker läste D: Kalsongkatastrofen av Ingelin Angerborn, Klockkatastrofen av Ingelin Angerborn, Ryslig resa av Thomas Halling, Sunes skolresa av Sören Olsson och Andres Jacobsson och Marko-Polos kärlekskaruseller av Peter Arrhenius.
L läste på, av bara farten. Det blev flera böcker i Klass 1B-serien plus några riddarböcker om Egon och Fiona.

Egentligen skulle vi ha bakat boktårtan för flera veckor sedan. Sommarlovet har ju varit slut för länge sedan. Det har dock varit en intensiv tid sedan dess och först idag hann vi med att färdigställa belöningen. Vi har bakat en prinsesstårta från grunden, men gjort den i rektangulärt format, så att den ska likna en bok. D valde favoriten, den om kärlekskarusellerna, som förebild.

Fredagseftermiddagen har alltså ägnats åt gemensamt bak. Först bottnar, sedan fyllning och sist garnering. Jag hjälpte till med titeln, men annars har killarna gjort allt själva. Visst blev den fin? Nu står den i kylen och väntar på att bli uppäten, middagsmaten måste dock först få slinka ner i våra magar. En trevlig belöning tycker vi allihop!
/Catarina

2 kommentarer:

Peter A sa...

Vilket fantastiskt blogginlägg! Precis vad man behöver en måndagmorgon. Nu orkar jag vad som helst. Hoppas barnen uppskattade både bok och tårta! Hälsar en tacksam och glad Peter Arrhenius

Trädgårdstomtarna sa...

Jag måste bara svara på din kommentar och det får bli här, fastän du troligtvis inte läser detta. Killarna blev störtlyckliga när de fick höra att du kommenterat boktårtan.
- Va! Självaste författaren, på riktigt?! Kan vi inte skriva till honom att han skriver "asbra böcker"? frågade den ena sonen.

Så nu skriver vi här: Dina böcker är asbra och lockar till läslust för en kille, som i vanliga fall är mycket kräsen i sin boksmak och som dessutom har det lite kämpigt med läsningen. Toppbetyg till dig och fantastiskt kul att du skrev en rad här på bloggen! Framöver lär du ha två hängivna fans, det är en sak som är säker!

hälsar David, Leo och mamma Catarina