lördag 28 april 2012

Städdag


Idag har det varit städdag i vårt område. Vi har klippt sly, krattat och rensat ogräs. Gemensam fika och korvgrillning är också alltid trevligt, speciellt med sådana supergrannar som vi har.

Sedan eldade vi ris i tunnan och grävde om komposten. Ett ganska tungt arbete och lite inpyrd, det är nästan ofrånkomligt att bli. Det blåste en del och då får man ta det piano, även om man eldar i tunna. Elden flammar och det kan gå väldigt snabbt att något mer fjuttar på, om man inte är beredd.

Rosenbusken på framsidan fick sig därefter ett rejält klipp. De senaste dagarna har det hänt mycket i naturen. Björkarna har på ett kick fått musöron och då är det ju dags. Rosenklippardags. Min Prarie Dawn blommade fint förra året, men sedan blev den jätteskräpig och mycket kal nertill. Dessutom tycktes den vara drabbad av någon slags elak rosrost. Nu är busken ingen buske längre, men jag hoppas att den skjuter nya skott framöver och växer upp igen, till en betydligt mer tät och fin buske jämfört med innan.

Det har varit en varm och härlig vårdag och vi har varit ute precis hela dagen. Hoppas att långhelgen bjuder på fler dagar av samma sort!

/Catarina

Inga kommentarer: