söndag 5 juni 2011

I Roslagens famn

I kojan fortskrider iordningställandet av köket. I helgen har vi monterat fast alla köksskåp, kapat bänkskivor och sågat hål och monterat dit porslinsvasken. Kakelsättningen får vänta då vår manuella kakelskärare utan tvekan skulle spräcka varenda platta(vi prövade och det gick åt pipsvängen). Vi hoppas att kakelsågen ska fungera bättre.
Lite småfix. Nu har matklockan kommit på plats. Ding! Dång! Hörs över hela nejden. F har monterat på en liten planka, så att den ska vara lätt att ta in, då vi åker därifrån.
Midsommarblomster. Vem kan motstå att plocka ett litet fång och sätta i vas?
D och kusin L har fiskat från ekan 80% av dygnets vakna timmar. Fram och tillbaka nere vid bryggan. D vid ena åran och L vid den andra. Samarbete kallas det och kusinmys på högsta nivå. Någon baddare på kroken blev det dock inte. Men vad gör det, när man kan njuta av livet i en roddbåt en ljuvlig försommarkväll?
Till semestern blir det ytterligare fix i kojan. Då har rörisen kommit och vi kan färdigställa det mesta i köket. Sedan har vi innerlister till fönstrena kvar plus gardiner, lampor, pallar och dylikt plockeliplock. Inte i närheten av de två sista somrarnas fix alltså, bara några småjusteringar.
/Catarina

2 kommentarer:

Marathonmorsan sa...

Det har blivit superfint i Kojan och ni är verkligen förtjänta av att ta det lite lugnare den här sommaren som ni slitit de tidigare semestrarna med husbygget! Ja, Lucas ville INTE lämna landet och kusinen, men förhoppningsvis blir det en hel del fiskande och båtåkande senare i sommar!? Nonno fick ju dock en fisk som han skryter med (!!) så helt dött är det inte...
Kram syrran

Anonym sa...

Oh, vad fint det blir. Har ni någon plats för farmor Marthas kryddburkar?
/Farmor G