måndag 21 mars 2011

Man kan aldrig köpa för många överkast







Efter en hel dags arbete tillsammans med indiska kollegor är en shoppingtur på den lokala marknaden inte fel! Där kan man uppleva massor av intryck och i vissa fall också tilltryck. Gränderna är trånga, motor-rick-shaws och cykeltaxis vimlar överallt, människorna är vänliga, respektfulla och otroligt många och ständen färggranna med tusentals varor. Försäljarna kan efter en till två frågor acceptera ett nej, vilket vi är glada för. En och annan ko råmar och glider runt på gatorna och massor av herrelösa hundar ses överallt. Vi, alla tre Anna, Catarina och vår mysiga kollega Janina, hittade förstås överkast, som vi prutade friskt på. Varsitt överkast behöver dock inte innebära att överkastinköpen är över, det finns ju miljontals vackra till en spottstyver! Vi ser fram emot fler marknader, där vi får träna på våra nyinlärda prutkunskaper!



Ju fler dagar vi vistas i denna kontrastrika miljö, desto mer växer våra hjärtan för den indiska staden. Vårt slumartade kvarter, som tidvis doftar starkt av hasch, har visat sig vara rätt charmigt på sitt slitna och nedgångna sätt. Vi sticker verkligen ut, som tre västerländska kvinnor, ickeindier, utan dreadlocks och allmänt flummig attityd. Det är oerhört spännande att få uppleva en sådan kulturkrock!



/Anna, Catarina & Janina

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul och spännande miljö förstår vi. Heliga kor på gatan och snälla människor hoppas vi. Här hemma allt ok. Var rädd om er.
Vårhälsningar L och D //Farmor G

Marathonmorsan sa...

Ja Indien är ett härligt land helt olikt från allt annat!
Blev det fler överkast?
Själv kom jag hem med nio stycken när jag var där - de var så fina och prutningen var jätteskojig!
Kram