söndag 20 mars 2011

I en annan del av världen




Just nu befinner vi oss på skolutbytesresa i Delhi, Indien. Vi har bara varit här ett dygn, men det känns som om vi hunnit uppleva mycket redan, både med tanke på tidsomställning och kulturkrockar.
New Delhi är verkligen en annan del av världen. Värmen är tryckande och klibbig, trängseln bland både bilar och människor är stor och skillnaden mellan rik och fattig är milsvid.
Resan till hotellet från flygplatsen blev spännande då vår chaufför inte kom ända fram till hotellet med sin bil. De sista kilometrarna fick vi och alla våra väskor transporteras på cykeltaxi. När vi bokade hotellet på internet såg det fint och trevligt ut på alla sätt. I verkligheten var nog dessa kort tagna på något annat och mycket finare hotell. Dessutom ligger hotellet i ett ganska gammalt och nedslitet område och vi känner att kvällspromenaderna är uteslutna.
Efter incheckning gav vi oss rakt ut i folklivet. Vi har besökt världsarvet Humayums Tomb, som syns på bilden ovan. Det är ett vackert gammalt gravmonument. Vi har också promenerat i Delhi vilket man egentligen inte gör eftersom det inte finns några trottoarer och trafiken är intensiv och livsfarlig. På gatorna har vi sett många gathundar och en och annan ko. Det allra jobbigaste tycker vi har varit alla tiggande barn som bedjande tittar på oss var vi än går.
I morgon inträffar Holi, en galen helgdag då indierna kastar vatten men kanske framförallt färg på varandra. Det är en hinduisk högtid som alla verkar gå in för till 100%. På vägen till hotellet nu i kväll hamnade vi mitt i ett vattenballongkrig. Svalkande!
/Anna & Catarina

Inga kommentarer: