söndag 2 maj 2010

Käpphäst

L:s förskolegrupp spelar om några veckor upp en sommarteater på stora scenen i biblioteket. Till teatern vill pedagogerna på förskolan att de barn som har, tar med sig en Emil-mössa, en mjukishund och en käpphäst.
Mjukishundar har vi gott om, så det var inga problem och en Emil-mössa fanns hemma hos farmor och farfar, men en käpphäst har vi aldrig ägt. I fredags hade L en lång utläggning hur vi skulle kunna fixa en käpphäst, det var ju bara att såga en gren i skogen och sedan ta några gamla strumpor och tråd, så skulle det hela vara ordnat. En sådan kreativ iver kan man bara inte låta passera obemärkt. I helgen skulle vi alltså tillverka en käpphäst.

Igår hittade vi ett gammalt kvastskaft som gått av och vips hade vi stommen till käpphästen. Under lördagsmyset igår kväll blev det syjunta för hela slanten. Huvudet tillverkade vi av F:s gamla jaktsockor, sedan stoppade vi öron och tråcklade på. Några gamla knappar fick bli ögon och blå tråd man och näsborrar. F borrade några hål i kvastskaftet så att huvudet kunde sys fast ordentligt och som kronan på verket blev en randig strumpa hals och handtag.

Häst? Nja, mer älg kanske... men L blev riktigt nöjd och stolt!! Han döpte genast skapelsen till Blixten och i morgon ska han med för att repetera teater på förskolan tillsammans med alla köpe-hästar. Ingen lär iallafall ha en likadan!
//Catarina

1 kommentar:

Marathonmorsan sa...

Det där var den gulligaste käpphästen jag har sett!!! Eller coolaste om jag pratar med L... Jag håller dock med om att det mer liknar en älg, men det är klart att F´s jaktstrumpa mer liknar en älg än en häst, eller hur?!