fredag 23 december 2011

Dan före dopparedan

Idag har vi donat i köket. Pepparkakshuset har fått kristyr och godis. Från början var kristyren fin och tunn, men så brast struten och massor med vit kristyr for ut över taket. D var snabb att fästa x antal nonstop i den vita sörjan och vips hade Hans och Greta fått ytterligare en stuga att hälsa på.

Farmor Iriinas sellerisallad är skuren och ihopfixad, skinkan griljerad, julbrödet bakat och sillen inlagd enligt Ernst recept. Igår paketerade vi in de sista paketen, några av dem har fått plats under granen, medan andra fortfarande är gömda i garderoben.

Granen luktar så där julgott, men barrar redan en hel del. Dromedarkulan inköpt i New Dehli, pryder sin plats bland granbarren och julkorten hänger på första parkett i hallen. Tyvärr har vi själva inte skickat några julkort i år. Det får bli varma digitala hälsningar, även om det uppskattas att vanliga, gamla julhälsningar fortfarande dimper ner i pappersformat i brevlådan.

Dan för dan smygsmakar vi skinkan och delar på en god flaska vin. Jag målar naglarna i svagt lila, för pasteller lär ju komma starkt nästa år. Barnen väntar på den stora dagen i morgon, fastän julfriden redan har infunnit sig här hemma. Nu återstår bara att säga: God jul!

/Catarina

Inga kommentarer: