söndag 27 november 2011

Kransar

I fredags hade trädgårdsföreningen Ryggskotten adventsträff med kransbindning. Vi brukar alltid vara hemma i AEK:s garage men p g a rör- och översvämningsproblem, träffades vi hemma hos AA istället.

Med skogens- och trädgårdens gåvor blev kransarna gröna och fylliga. AA gjorde sin helt från grunden, med stomme av plaströr och halm, medan vi andra utgick från färdiga halmstommar.
Alla band blandade kransar utav bland annat tall, gran, idegran, lärk och tuja.

Extra kul var att kransarna blev så olika. AA satsade på bondromantik med röda juläpplen och röd-vitrutigt band. Catarina gjorde en naturlig krans med en enda dekoration: en röd babushkadocka. AEK:s tålamod var ovanligt gott och kransen blev jämn och fin, med snöbär, kottar och urfina små, handgjorda garnfåglar. (AEK:s moster har tillverkat garnfåglarna, som för övrigt vi andra också fick ta del av. Alla fick fem var. Tusen tack! Själv tycker jag att de är för fina för att vara utomhus, så de lär få bo i granen inne till jul). Annas krans matchar hennes ytterdörr hemma. Det blev en jättefin med nötter, kanel och torkad frukt.

Sedan åt vi god middag och pratade munnarna trötta. Kransbindningsträffen är nästan top of the line, i vår årsklocka!

/Catarina

Inga kommentarer: