fredag 4 november 2011

Höstlovet går i...

...filmens tecken. Bomber och granater, ja nu blommar det i asfalten! Idag har vi sett Spielbergs film om journalisten som alltid kommer mysterier på spåren, svimmar minst tre gånger i en serie - men reser sig oförtrutet, med hjälp av sin hund och den alkoholstinne vännen. Tintin är en favorit och kommer att så förbli. D har den springande skuggbilden målad på sin vägg, ovan skrivbordet. Nu är Tintin inne, men hemma hos oss har han sprungit på tapeten i flera år!

... skogens tecken. Killarna, men hjälp av farmor och farfar, har plockat massor med kantareller. Skogens läckerheter ligger nu på tork på tidningar i vardagsrummet. Nu ser vi fram emot smarriga svamprätter framöver!

... i musikens tecken. Oj, vad det spelas här hemma. Det är verkligen ett växande intresse hos D. Nu börjar han bli säkrare på att byta ackord och mellan varven kan det låta riktigt bra. Roligast just nu, är att hitta på egna låtar, tycker D.

... i julens tecken? Nej, bara en liten försmak. I år har det talats om äppelglögg, så varför inte? En variant från affären, som hela familjen kan smaka. Ska bli spännande att smaka och se om det "är något att hänga i julgranen".
/Catarina

Inga kommentarer: