onsdag 23 juni 2010

Coleton Fishacre

Dagen idag inleddes med en trevlig frukost på B&B i Salcombe. Där efter körde vi längs den mycket vackra kustvägen norr ut. Efter en kort färjetur och ännu en bit på en smal väg kom vi till slut fram till Coleton Fishacre.



Huset byggdes på 1920-talet av en teaterman från London för att användas som helg- och semesterhus. Inne i huset var många av rummen möblerade med tidsenliga möbler och från alla fönster bjöds makalösa vyer ut över det turkosblå havet. En pratsam äldre kvinna, som arbetade som frivillig guide i ett av rummen, berättade att när National Trust på 1980-talet tog över driften av huset så var trädgården helt övervuxen.

Efter turen inne i huset gav vi oss ut i den vackra trädgården som låg i en brant sluttning ner mot havet. Vackra färgkombinationer av allium, riddarsporrar, rosor och pioner gjorde oss alldeles lyckliga. Många stigar ledde runt till utsiktspunkter mot huset och ner mot havet. Genom hela trädgården rann ett liten vattendrag som här och var dämts upp till dammar. Lite längre ner i sluttningen växte bambu stora som träd. Inne i bambubuskarna gick det gångar, att gå in där var som att stå inne i en bambugrotta.

Vi avslutade besöket med en god lunch i solen innan färden gick vidare öster ut.
//Catarina & Anna

Inga kommentarer: