söndag 16 maj 2010

Sommarhusbygge

Över långhelgen har vi varit i trevliga Roslagen. Barnen har cyklat, fiskat(dock inte ett hugg), hoppat studsmatta, lekt i trädkojan, busat med kusiner och hjälpt mormor och morfar med vårelden. F och jag har byggt klart allt utvändigt på sommarhuset. Vi har snickrat vindskivor och hängrännsplankor, fixat tätband och skruvat fast taknock och vattplåt. Sedan har vi monterat ihop hängrännor och stuprör och skruvat upp allt på plats. Någon snitsig plåtslagare lär jag nog aldrig bli. Att klippa och såga i plåt är inte det lättaste! När allt utvändigt var klart band vi en krans och hängde upp i nock på framsidan och firade taklagsfest med härlig skaldjursbuffé.

Vi hann också med att sätta upp det sista gipset invändigt, så nästa gång vi kommer och bygger är det innertak som gäller. Innertaket är redan inhandlat och det blir vit, lite halvruff panel.
Vad kul det ska bli att börja med arbetet inomhus! Nu börjar sommarhuset bli mer verkligt, på riktigt liksom. En röd liten stuga står ju numera där och väntar. Tak, väggar och golv, allt måste vara riktigt klart, har vi lovat varandra, innan vi får börja flytta in möbler och inreda. Det allra roligaste, själva inredningsfixet, får man spara till sist. Planera kan man dock göra redan nu!
//Catarina

1 kommentar:

Marathonmorsan sa...

Härligt att det är klart utvändigt!
Då är det bara det roliga kvar!
Kram