onsdag 24 februari 2016

Strandpromenaden i Karlshamn

Helgen tillbringade jag i Karlshamn, där det bjöds på skiftande väder. I söndags, när solen tittade fram, tog vi en promenad längs den fina strandslingan. Massor av folk var ute och gick. Det är härlig att se att denna runda verkligen lockar folk till promenader!

Ovanför Rosengården ligger Väggaskolan som Gunnar Asplund ritat i två etapper. Den röd byggnaden är den äldsta och uppfördes redan 1917, innan Asplund nådde ryktbarhet som arkitekt. 20 år senare ritade han den ljusa byggnaden i funkisstil.

Så här i februari gapar planteringarna tomma i Rosengården. Det är nu den vackra grundstommen med gatstenen, träden och planteringarnas geometriska former kommer som bäst till sin rätt.

Nere i Näsviken står Utvandrarmonumentet som en påminnelse om alla dem som inledde sin emigrant just här. Statyns Karl-Oskar blickar bestämt västerut, mot det nya landet, medan Kristina slänger en sista blick tillbaka mot hemlandet.


Det nya kallbadhuset gjorde verkligen skäl för sitt namn denna dag. En vattentemperatur på  3 grader lockade inte till bad! 

/Anna





Inga kommentarer: