söndag 20 maj 2012

Långhelg i sommarhuset


En nybyggd altan måste firas! Då passar en flaska svensk champagne.


Gullvivorna lyser i kapp i gräset. Vårligt och glatt!


Altanen är på väg runt vår lilla koja. Räcke är uppsatt runt platsen vid matbordet. Nedan står nu tre små krusbärsträd och ramar in, i lagom höjd för barnen att plocka.


Snickeri, snickera! Voilá, en trappa ner från långsidan. I slänten har vi krattat och krattat. Mycket jord att jämna ut, innan gräset ska sås igen.


Äntligen får man plantera! I altanen finns en inbyggd låda och bakom står tre krukor med luktärtor, krasse och squash. Troligtvis blir det fler planteringslådor nedan trädäcket och gärna med sådant som går att äta.


I altanlådan växer nu mest kryddor, men en och annan sättlök har också petats ner tillsammans med en näve ringblomsfrön.


I Roslagen finns lugnet. Man kan riktigt höra tystnaden och tidigt om morgonen vaknar man av att den bryts, av fågelkvitter utan like. Vårvinden susar fridfullt i trädkronorna och marken bäddas in av ett vitsippstäcke.

På landet, i kojan, lurar inte stressen bakom nästa hörn och det är lätt att glömma alla måsten. Avkopplande och välbehövligt! Vi längtar redan till nästa gång!
/Catarina

Inga kommentarer: