lördag 29 mars 2014

Helgens blommor

Igår tog jag en tur till Gustavshill efter jobbet. Solen värmde och utanför växthusen satt folk och åt glass. En påse bondbönor, en vacker röd viva och en kruka klosterliljor fick följa med hem. Dessutom fick det bli två knippen tulpaner, den klassiska fredagsbuketten så här års.
Idag är ännu en härligt, solig dag. Rabatter ska klippas ner och jag hoppa hinna storstäda i mitt "potting shed".
/Anna



söndag 23 mars 2014

Trädgård är trend

I helgen besökte Catarina och jag trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö. Där var det absolut fullsmockat med folk som, liksom vi, klämde på allehanda blomsterlökar och köpte fröer. 
Inte bara den enorma tillströmningen av mässbesökare tyder på att trädgård blivit trendigt. Det stora glassiga varuhuset inne i stan ståtar med en vårträdgård, komplett med utslagna körsbärsträd och vackra planteringar, inne i sin ljusgård. I skyltfönstren fortsätter det blomstrande temat med fönster efter fönster utav ögongodis. Mina favoriter är helt klart de underbara blomparaplyerna!
/Anna



fredag 21 mars 2014

What a difference a day makes

Igår var en riktigt eländig vinterdag med tio centimeter snö och stora problem att komma till jobbet. Idag sitter jag ute i härlig, varm vårsol och skriver detta inlägg. Fåglarna kvittar som besatta och det formligen exploderar av knoppar och blad som vill komma upp i rabatterna.
/Anna





måndag 10 mars 2014

Vår ute, vår inne


I helgen som gick var det verkligen vår i luften. Dagarna tillbringades till största delen utomhus med att klippa ner fjolårets vissna perenner, kratta, städa ur fågelholk och lyssna till fåglarnas underbara kvittrande. Runt om i trädgården börjar vårblommorna titta upp. Redan för ett par veckor sedan siktades de första snödropparna och vintergäcken och nu i lördags slog den första, vackra våririsen ut. Lovely!
/Anna