fredag 24 februari 2012

Lite uppdatering

Här rusar tiden i racerfart; veckor går, prinsessor ser första morgonljuset och i köket växer detaljerna fram. F har jobbat vidare i köket med knivställ och upphängning för köksredskap. Den förstnämnda ska vara en Anders Petter, medan upphängningsanordningen är i äkta F-design. Han har klurat på materiel och fästen, tydligen är det av vikt att allt sitter med endast en skruv i varje ände. Arbetsvänligt och snyggt tycker jag. Vi har som ambition att uppdatera både knivar och diverse redskap så småningom.

I Trosa köpte jag en tavla, som jag hoppas ska komma upp bakom kökssoffan, då målaren varit här. Idag har plusgraderna stigit rejält och solen har tittat fram och kittlat vårkänslorna. Det är inte konstigt att längtan efter köksträdgården börjar göra sig påmind.

Annars har vi mest arbetat denna vecka, ganska tokmycket om jag ska vara ärlig, men idag har vi hunnit med att uträtta några ärenden och kollat av alla utrustningar. Hjälp, vad många de börjar bli! Numera räcker inte bara slalomskidor, utan det ska vara snowboard, telis och längd också! Fast när jag tänker efter, ser jag positivt på saken.
/Catarina

söndag 19 februari 2012

Trosa

Jag befinner mig i en galet stressad period just nu. Vad passar väl då inte bättre, än ett avkopplande besök en bit hemifrån?

Min syster fyllde jämt i höstas och då fick hon en övernattning med Spa, på Trosa Stadshotell från mig. Tanken var förstås att vi skulle åka tillsammans och nu i fredags blev det äntligen av. Vi njöt av afternoon-tea, spa med varm källa, aromrum och ångbastu, en utsökt trerättersmiddag, god hotellfrukost och en förmiddag på "stan" i Trosa. Det var oerhört skönt att få komma ifrån och bara vara. Trosa är ju en sommarstad med sina pittoreska bygator och sin mysiga småbåtshamn. Så här på vintern var det betydligt lugnare, men fortfarande väldigt trevligt.

Sedan måste jag bara kommentera två av bilderna ovan. Ser ni duvorna som sitter och ruggar upp sig under takfoten? Jag undrar om det var något duvslag någonstans eller om de bara funnit en fristad i kylan? Sedan kunde jag inte låta bli att fota det lindblomsgröna huset. Vad tror ni? Är det fönstret som är snett eller är det fasaden? Charmigt iallafall, tycker jag.

Nu stundar nästa hysteriska vecka. F och jag har till och med schemalagt disk och gjort middagar i förväg. Fastän något lockande väntar verkligen i slutet av veckan. Det ser vi fram emot, när vi skyndar vidare i ekorrhjulet.
/Catarina

lördag 11 februari 2012

Köket igen

Det går framåt! Denna vecka har det varit galet mycket att göra, då det varit NP(nationella prov)-vecka i svenska, så jag har helt enkelt inte hunnit skrivit en rad här.

I torsdags kom kakel och fog på plats och i fredags var det full rulle med diverse hantverkare här. Då monterades det hyllor och elektrikern och rörisen gjorde sitt. Lite saknas dock fortfarande plus att det har uppstått problem med ugnen. Några täcklister, en skåpslucka och ett nytt hyllplan väntar vi på. Målaren hoppas vi också dyker upp nästa vecka.

Idag har jag städat och städat och städat. Plockat in saker i skåp och hyllor och torkat, röjt och rensat upp i vardagsrummet. Det tog hela dagen. När jag skulle sätta på ugnen, för att laga middag, luktade det konstigt bränt och jordfelsbrytaren slog av. Nu undrar jag förstås: är det fel på ugnen eller har det blivit något elfel någonstans?

Efter det, hamnade jag i ett riktigt oflyt. Jag upptäckte att det droppar från röret under vasken, då diskmaskinen går. Nu ska ju rörisen komma igen på måndag, så jag får väl se till att torka tills dess. Sedan hade tvättmaskinen stannat med indikationen att det är stopp i vattenpumpen. Jag har startat om på flera sätt, men får det inte att funka. Då tänkte jag att jag tar en paus vid datorn och vad händer? Det trådlösa nätverket har lagt ner, det matchar inte längre inställningarna på datorn. Jag gissar att jag måste installera om allt och fabriksstarta routern igen(detta hände för inte så länge sedan) och då behöver jag lite hjälp från supporten. Jag ringer, men vad trodde jag? Inte jobbar väl någon tekniker klockan sju en lördagskväll? Med sladd kan man ju alltid koppla upp sig, så nu ringlar en lång, vit från förrådet under trappan genom hela vardagsrummet. Supporten lär få ett samtal i morgon, var så säker. Det som är mest typiskt med alla dessa strul, är att Fredrik är bortrest. Det slår aldrig fel, alltid är det något tekniskt att fixa, bara för att jag är hälften så bra, på allt sånt där.

Nu låter det nästan som om jag är lite deppad. Grundkänslan är dock en annan. Känner mig väldigt nöjd med stilen och känslan i vårt nya kök! Några små, strulputtesaker får inte stå i vägen. Allt går att lösa på ett eller annat sätt, eller hur?
/Catarina

lördag 4 februari 2012

Vinterträdgård


Snön glittrar i februarisolen. Torrt och kallt. Trädgården slumrar sött under det vita täcket. Några är dock vakna fortfarande. En frusen liten katt har trippat på lätta tassar ner mot förrådet och i mina hemmagjorda fågelholkar har två blåmesfamiljer flyttat in.
Äntligen är vintern här på riktigt.
/Catarina

fredag 3 februari 2012

Veckoslut igen

Nu har kylan bitit sig fast. Små, frysta flingor dalar och långkalsoner är ett måste. Termometern visar tvåsiffrigt på minussidan. Nu gäller det att hämta in ved, för att kunna njuta av en värmande brasa.
Köksrenoveringen står lite still. Några felleveranser: en täcksida i grått, en saknad lucka, en täcklist mot tak och en för lång bänkskiva. Snickaren är en pärla, fixar och försöker lösa, men mot uteblivet materiel finns inte så mycket att göra. Utom att vänta, förstås.
Bänkskivan, som vi lurat lite på; "Är den för sandig i nyansen?", visar sig vara alldeles perfekt. Betong-substitut i allra högsta grad, speciellt strukturen. Vilken tur att vi litade på tipset från köksplaneraren! Nästa vecka på onsdag, kommer kakelsättaren. Vi har plockat fram tre plattor och provat lite. Det lutar åt ljusgrå fog.
Det provisoriska köket är just bara provisoriskt. Mycket slaskmat har det blivit och det var länge sedan jag hade en sån längtan efter att städa. Vardagsrummet är ganska kaosartat. Frukostkaffe i termos piggar upp i röran.
Ett paket ligger och väntar, tillsammans med ett större i bagageluckan. I morgon ska vi iväg och fira familjen W:s bästa L. Då hoppas jag att brorsan dyker upp. Jag har massor av frågor att ställa. Han och S har nämligen precis köpt en lägenhet på Gärdet och hämtat hem en liten hund.
/Catarina