onsdag 23 februari 2011

Dagens blomma

En krispig tulpan i sällskap med några andra. Dagens bukett helt enkelt!
/Catarina

tisdag 22 februari 2011

Knotig

Ranglig och knotig. Skör och bräcklig. Ju mer desto bättre. Jag gillar det slitna uttrycket, så som den växer i en torr, liten jordklump, i lagom patinerad kruka. Att den behagar blomma är bara en skön kontrast. En fönsterbräda i köksburspråket vore inte dumt. Då kunde jag fylla den med liknande krukor och vårkänslan skulle uppenbara sig omedelbums.
/Catarina

måndag 21 februari 2011

Packar

Tvättar, sorterar och packar. Veckorna rusar fullspäckade förbi. Snart är det dags för nya äventyr.
/Catarina

söndag 20 februari 2011

Vinter

Februari är årets kallaste månad. Den vackra, vita, vintern biter i, igen. Dock känns det att ljuset är på väg tillbaka och det behöver vi alla.
/Catarina

lördag 12 februari 2011

Hockeykalas

Gårdagens snöyra är ett minne blott. Idag skiner solen och vintervädret visar sig från sin absolut bästa sida! Förmiddagen ägnades åt skottning av isplan vid bryggan. Som tur var fick vi lite hjälp av en fyrhjuling. På eftermiddagen hade D och kompisen A sitt hockeykalas. Det blev hockeymatch, hamburgegrillning, ännu mera match, dragkamp, fika och godispåsar. Vi vuxna fixade kokekaffe över elden och det värmde gott i strupen. Vilka härliga kompisar killarna har! Det var ett glatt och kämpande gäng på skridskor(vi höll på i två timmar) och ingen klagade en enda gång. Supermysigt!
/Catarina

fredag 11 februari 2011

Snökaos


Vilken dag!! Mer än halva min lediga dag har jag ägnat åt att skotta. Hemma i vårt lilla område, med smala kuperade vägar kom ingen plog i morse (den var beställd till kl.05.00, men hade gått sönder och var fem timmar för sen). Med tanke på den mängd snö som fullkomligt vräkte ner i natt blev det förstås kaos. I hela Stockholm var nästan alla bussar inställda, utom några på Ekerö. Jag lyckades mirakulöst få iväg killarna till skolan, men när jag skulle tillbaka efter mitt tandisbesök var det värre. Vår buss hamnade förstås på tvären i backen och blockerade stora vägen in i området. Jag var tvungen att åka en liten oplogad slinga runt och med lite fart gick det bra, men vår väg upp på berget, nä.... det var alldeles för optimistiskt. Jag hamnade förstås i drivan utanför tant Holms häck. Med snorig näsa och bultande hjärta skottade jag och skottade och skottade..... till slut kunde jag köra loss bilen lite. Därefter gick jag hem en stund och pratade med några grannar innan jag kom på lösningen. Schyssta M som bor nedanför berget hjälpte mig att backa hela den oplogade vägen tillbaka till bussvägen och sen fick bilen stå på familjen Ö:s nyskottade parkering. Jag blir lycklig över alla omtänksamma och hjälpsamma grannar!!

Nu vid halv två tiden har äntligen plogen kommit och jag tror att det finns goda chanser till en handlingsrunda och att hämta killarna i skolan. Men tror ni jag har hunnit med allt jag var tvungen att fixa idag? Listan är fortfarande lång kan jag lova!!
//Catarina

Orangeridrömmar

I Simrishamn förra våren föddes en dröm om en medelhavsinspirerad innergård. Glad i hågen släpade jag hem ett citron- och ett olivträd. Så länge sommarens värme var kvar var allt frid och fröjd, men så kom den oundvikliga vintern och plötsligt kändes drömmen om medelhavet mycket avlägsen. Var ska hela medelhavets härlighet förvaras under vintern? Frostfritt men ljust löd alla råd jag kunde finna. Inte helt lätt när drömmen om ett isolerat växthus eller uterum är just en dröm!
Lösningen blev att stänga av värmen i ena badrummet, klämma ner krukorna i badkaret, inhandla några extralampor och hoppas på det bästa.
Sakta men säkert har citronens blad dalat ner i badkaret, nu återstår bara en tuss blad högst upp. Oliven fäller också betänkligt när jag skakar på den.
Jag håller alla tummar jag har för att de repar sig när utesäsongen börjar igen!
/Anna

torsdag 10 februari 2011

På övertid


En av amaryllislökarna, som jag köpte till jul, blommar nu om. Nog kan jag tycka att den funkar även så här i mer vårligt ljus!
/Anna

onsdag 9 februari 2011

Fågelbo


Nu skiner äntligen vårsolen och det går att börja pyssla lite ute i trädgården. Vid en av vårens träffar ska trädgårdsföreningen Ryggskotten bygga fågelholkar. Tills de hemsnickrade kommer upp får de små vännerna hålla till godo med det här lilla huset jag köpte för någon vecka sedan. Antagligen inte speciellt fågelanpassat, men lite roligt att titta på!
/Anna

tisdag 8 februari 2011

Ny funktion

Sommarens loppisfynd har fått en ny funktion. Visserligen gäller förvaring fortfarande. Med fyra fastskruvade hjul var omvandlingen klar. Numera tjänstgör den gamla glaslådan som samlingsplats för killarnas spel och filmer.
/Catarina

måndag 7 februari 2011

Pärlor

Ljusblå, små pärlor på rad. Vad kan mäta sig mot vårlökar i februari?
/Catarina

söndag 6 februari 2011

Februarisöndag

Ute skiner solen och inne härjar febersjukan. Jag tog mig en träningsrunda på förmiddagen iallafall, för att få insupa lite friskt och soligt väder. På eftermiddagen blev det bak. Killarnas favoritmorotsrutor går alltid hem i brödväg. Receptet finns i Latifa Lindbergs bok Mat för barn. Spisen är dock på upphällningen. I ugnen går det knappt att göra lyckade bakverk längre, eftersom den gräddar så otroligt ojämnt. När köksrenoveringen sätter igång önskar jag mig en sån här.
/Catarina

lördag 5 februari 2011

Krassligt

F är i Idre och åker telis. D hostar och har feber. L spelar spel och bygger tågbanor. Jag dammar i fönstret och ger krukväxterna en välbehövlig dusch. Den fullspäckade helgen kom av sig i krassligheten. Jag får sätta upp nya mål. Kanske man kan se botten i tvättkorgen?
/Catarina

onsdag 2 februari 2011

Smuts

Solen skiner i kallt blått vinterljus. Pelargonbladens ådror avtecknar ljusgröna mönster mot rutan. Då ser man det. Fönstret. Hur skitigt och smutsigt det är. Man frågar sig själv hur man kan ha undgått att se detta tidigare. Men vem vill tvätta fönster i nollgrader?
/Catarina

tisdag 1 februari 2011

Fotspår

I trädgården finns många spår. Snön avslöjar en hel del. Jag kan urskilja fågelskutt, kattrampdynor och vinterkängor i en uppskattad storlek 39. Det glädjer mig att klövarna inte syns till... än så länge.
/Catarina